Dažniausiai naudojami įmonių renginių tipai

Renginiai Peržiūros: 783

renginiaiKiekvienai stipri organizacija privalo galvoti ne tik apie pačios įmonės plėtimą, tačiau ir joje dirbančių žmonių produktyvumo didinimą. Dažniausiai darbuotojų darbo produktyvumas skatinamas tam tikrai įmonės organizuojamais renginiais, kurių nauda neabejotina – darbuotojai pailsi, tampa produktyvesni, aktyvesni darbe, o svarbiausia artimesni. Žemiau pateikiamas sąrašas dažniausiai įmonėse naudojamų renginių tipų.

 

1. Padėkos renginiai
Šio tipo renginiai dažnai planuojami siekiant pripažinti organizacijos darbuotojų laimėjimus, pripažinimus ir tokiu budu užmegzti glaudžius ryšius. Renginį galima gana paprastai suorganizuoti pačiam, arba kreipti į tam tikras įmonės, užsiimančias panašaus pobūdžio renginių organizavimu. Jei nusprendėte pats organizuoti panašau pobūdžio renginį, pasistenkite sukurti kaip įmanoma labiau atpalaiduojancia atmosfera draugiškoje aplinkoje. Padėkos renginiai gali būti įvairių formatų, nuo paprastos vakarienės iki triukšmingo organizacijos kolektyvo vakarėlio. Tačiau svarbiausias tokio renginio tikslas yra įvertinti darbuotoją ir jam už tai padėkoti, investuokite į tai ką vertinate, investuokite į ilgalaikius santykius su savo darbuotojais.


2. Verslo vakarienės
Panašaus tipo renginiai dažnai planuojami aukštesnio rango darbuotojams, pavyzdžiui organizacijos direktoriui ir įmonės akcininkams. Tačiau verta paminėti, jog verslo vakarienės taip pat būdingos vadovo ir jo darbuotojo susitikimui įvykdyti, todėl pasirenkamas tokio tipo oficialus susitikimas. Labai svarbu, jog organizacijų vadovai suprastų, jog yra ypatingai svarbu propaguoti teigiamą ir draugišką atmosferą savo įmonėje, būtent dėl to, kuomet atsiranda tam tikrą priežastis švęsti ypatingus pasiekimus ar įvykius, etapus, verslo vakarienės ir jų planavimas yra puiki išeitis, norint parodyti pagarbą įmonės darbuotojams.


3. Šventiniai vakarėliai
Tikriausiai neapsiriksime teigdami, jog tai yra populiariausias ir labiausiai naudojamas renginio tipas daugumos organizacijų. Pagrindinis tokio pobūdžio tikslas yra sukurti šventinę nuotaiką bei smagiai praleisti laiką su savo kolegomis ne darbo aplinkoje. Norėdami sukurti įsimintiną renginį, kuriame visiems darbuotojams būtų linksma, į pagalbą pasitelkite kūrybiškumą. Šventiniai įmonių vakarėliai neapsieina be kūrybingų pramoginių užsiėmimų. Tad turite ypatingai tad apgalvoti ir įtraukti kiekvieną darbuotoją į tam tikrą planuojamą pramogą. Puikus budas įtraukti daugiau darbuotojų yra komandų formavimas, kuris sukurs jaukią atmosferą šventiniame vakarėlyje.


4. Komandiniai formavimo renginiai

Norėdami sustiprinti socialinius ryšius organizacijos viduje, pravartu apsvarstyti komandos formavimo renginį. Tokio pobūdžio renginys suteiks proga pritaikyti renginio veiklą pagal darbuotojų interesus. Žinoma, pravartu prisiminti, jog prieš planuojant  komandos formavimo renginius galima apklausti savo darbuotojus bei išklausyti jų pasiūlymų bei pageidavimų. Atsižvelgdami į įmonės darbuotojų poreikius, komandos formavimo renginiai gali padėti vadovams suburti daug stipresnes komandas, kuriose bendradarbiauti ir palaikyti komunikacija bus daug smagiau ir pravarčiau.


5. Skatinamosios kelionės
Nesuklysime teigdami, jog tai brangesnis tačiau daugiau įspūdžių paliekantis renginys. Norint suplanuoti tinkamą kelionę tinkančia darbuotojams, vadovas privalo tiksliai apsvarstyti ir tinkamai pasirinkti organizaciją, kuri tai suplanuos taip, jog kiekvienas įmonės darbuotojas į darbą grįžtų pilnas optimizmo ir pozityvumo. Tokios kelionės tikslas yra pamaloninti darbuotojus bei juos apdovanoti šitokia kelione, už gerus darbo rezultatus.

renginiai

Panašūs straipsniai