manoutena logo



Būkim Pažįstami Utenoje!

bukimpazistami utenaTurbūt kiekvienas esame girdėję būtų ir nebūtų dalykų apie kitataučius. Dažnai mūsų nuomonę formuoja žiniasklaidos ir politikų skelbiamos bauginančios istorijos. Tačiau išties pažinti tarp mūsų gyvenančius kitokius žmones, turinčius savitą patirtį ir kultūrą, galime tik bendraudami.

Šiandien Lietuvoje gyvena virš 73 000 žmonių, atvykusių iš kitų šalių ir didžioji dalis (virš 60 000) atvykusių ne iš Europos Sąjungos šalių. Utenos apskrityje gyvena virš 3000 kitataučių (2020 m. duomenys). Tai - žmonės gyvenantys tarp mūsų, tačiau ar pažįstame juos? Iš kur jie atvyko? Kodėl pasirinko Lietuvą? Ką šiandien čia veikia?

 

Birželio 24 d. #BūkimPažįstami kviečia susitikti Utenoje, susipažinti, pabendrauti ir paragauti indų virtuvės patiekalų.

 

Kiek mes žinome apie Indijos kalbas, kultūrą, istoriją, papročius ir jų įtaką šiuolaikinės visuomenės gyvenimui?

 

PROGRAMA:

14:00 – 16:00 Forumo teatras (Utenos A. ir M. Miškinių biblioteka, Maironio g. 12)

17:00 – 19:00 Interaktyvus kultūrinis performansas „Tautų dienos“ (Utenio aikštė miesto centre)

 

Renginių tikslas – supažindinti Lietuvos visuomenes atstovus su trečiosiomis šalimis, jų kultūromis, tradicijomis, gyvenimo būdu ar/ir kalba per poeziją, muziką, šokius, dainas, interaktyvius žaidimus ir kt. bei pakviesti nacionalinių patiekalų degustacijai, kas yra gilesnis būdas pažinti tos šalies tradicijas, skonius.

 

Renginiai atviri visuomenei, tad kviečiame prisijungti visus norinčius!

TIK į forumo teatrą, kuris vyks uždarose patalpose, BŪTINA išankstinė registracija - https://forms.office.com/r/HwFC4Pd8ZL

 

Pridedame renginių informacinį plakatą.

Kviečiame prisijungti ir dalintis su tais, kam aktualu!

 

 

Būsime labai dėkingi, jei pasidalinsite savo internetiniame puslapyje ir per socialinius tinklus.

bukimpazistami utena

registracija utena

 

 

Renginiai organizuojami pagal Nevyriausybinių organizacijų informacijos ir paramos centro įgyvendinamą projektą „Būkim pažįstami”, finansuojamą Prieglobsčio, migracijos ir integracijos fondo 2014-2020 m. lėšomis.

 

 

Iki pasimatymo,

NVO informacijos ir paramos centro komanda

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas