manoutena logo



Utenos miesto šventėje – prevencinis renginys „Mes už saugų eismą!“ ir visuomenės padėkos policijos pareigūnams

1Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato bendruomenės pareigūnės Daiva Maselskienė ir Jurgita Oznanskienė Utenos miesto šventėje organizavo ir vykdė prevencinį renginį saugaus eismo tema „Mes už saugų eismą!“ pagal policijos ir Utenos rajono savivaldybės prevencinį projektą „Saugi Utena 2020“.

Renginio siekta skatinti visuomenę laikytis Kelių eismo taisyklių, jų nepažeisti. Ugdyti gyventojų sąmoningumą, pagarbą, toleranciją, pilietiškumą, atsakingą požiūrį į eismo dalyvių saugumo užtikrinimą kelyje.


Nors šventės metu oras nedžiugino – stipriai lijo, pareigūnų širdis pripildė šilumos vietos gyventojų šypsenos ir juokas, džiaugsmo kupinos vaikų akys, tiesiogiai pasakyti šilti atsiliepimai, linkėjimai, padėkos žodžiai už nuoširdų ir šiltą bendravimą su gyventojais, už rūpinimąsi vaikų ir suaugusiųjų saugumu.


Per renginį dalyviams primintos Kelių eismo taisyklės pėstiesiems, dviratininkams, vairuotojams. Pristatyta, kaip tinkamai dėvėti šviesą atspindinčias priemones tamsiuoju paros metu. Policijos pareigūnas Juozas Žižys gyventojams demonstravo policijos įrangą ir techniką, pasakojo, kaip užtikrinamas eismo dalyvių saugumas kelyje. Utenos kolegijos Medicinos fakulteto dėstytoja


Danguolė Šakalytė vedė praktinius mokymus, kaip suteikti pirmąją pagalbą per eismo įvykį. Kinologas pristatė vykdomas funkcijas su tarnybiniu šunimi. Vyko diskusijos su gyventojais apie policijos profesiją, darbo kasdienybę, atsakyta į visus klausimus saugaus eismo tema. Ne vienas policijos bičiulis Amsis kvietė visus užsukti į policijos palapinę, susipažinti su pareigūnais ir policijos vykdoma veikla saugaus eismo tema, dovanojo ryškiaspalvius balionus, džiugino šventės dalyvius. Pareigūnai gyventojams išdalijo šimtus priemonių (krepšių, žibintų, atšvaitų, liemenių ir kitų) su šviesą atspindinčiais elementais, dovanojo įvairių policijos suvenyrų, knygelių apie saugų eismą ir policiją.


Tikimasi, kad po šio renginio Utenos krašto gyventojai rudenį ir naujus mokslo metus pasitiks saugiai, dėvės pareigūnų dovanotas priemones su šviesą atspindinčiais elementais ir bus matomi tamsiuoju paros metu kelyje, o įgytos ir prisimintos žinios saugaus eismo tema pravers kasdien.


Policija nuoširdžiai dėkoja už bendradarbiavimą organizuojant šį prevencinį renginį Utenos rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėjai Jovitai Strazdienei, Utenos kolegijos Medicinos fakulteto dėstytojai D. Šakalytei, Utenos policijos rėmėjams, nuostabi komanda patenkino ir pateisino vietos gyventojų lūkesčius. Renginio partneriams įteikta dovanų – policijos suvenyrų.


Policija dėkoja gyventojams už sulauktą malonų grįžtamąjį ryšį, padėkos žodžius, šiltus linkėjimus pareigūnams, už tai, kad vertina policijos pareigūnų darbą. Policija, vykdydama prevencinę veiklą Utenos krašte, stengiasi pateisinti vietos gyventojų poreikius ir lūkesčius, didinti visuomenės pasitikėjimą policija ir kurti saugią aplinką.
Renginys finansuotas Utenos rajono savivaldybės lėšomis.


Policija ragina Utenos krašto gyventojus būti dėmesingus, rūpinkitės savo ir vaikų saugumu, laikytis saugaus eismo reikalavimų, dėvėti priemones su šviesą atspindinčiais elementais, kad tamsiuoju paros metu būtų saugu ir kad žmonės būtų matomi kelyje.

1

9

IMG 20200829 133348

received 233122458041045

received 311767553266104

received 332423691216984

received 336910850828693

received 364857718246371

 

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas