manoutena logo



Kviečiame giedoti „Tautišką giesmę“!

2020 06 29 tautiska giesmeŠiais metais „Tautiškos giesmės“ giedojimas yra kitoks. Globalaus COVID-19 iššūkio akivaizdoje pasaulio žmonės pademonstravo, kad geba būti stiprūs, vieningi ir nesavanaudiškai užjausti net ir tolimą kitą, tiesdami simbolinius vienybės tiltus per privalomą atstumą tiesiogine ir perkeltine prasme. Pandemija uždarė pasaulį, tačiau išlaisvino žmogiškumą ir parodė, jog visų pirma mes esame Žmogus, vienos Žmonijos dalis.

 

Šiais išskirtiniais metais, įvairiuose pasaulio kraštuose gyvenantys lietuviai giedos ne vien švęsdami savo valstybę, tačiau švęsdami ir pasaulio žmonių bendrystę. Lietuviai – atviri ir galės pakviesti visus draugus, kolegas ir kaimynus, bendruomenes užsienio šalyse prisijungti ir giedoti savo valstybių himnus drauge, tokiu būdu atveriant mūsų nacionalinės tradicijos ribas ir skatinant bendrystę be sienų. Vienybės tiltais šiais metais tampa valstybių himnai, o vieninga himnų pynė galėtų tapti simboliniu Himnu Žmonijai.


Atsižvelgiant į ekstremalias sąlygas ir numatomus žmonių susibūrimo ribojimus bei siunčiant šių metų „Tautiškos giesmės aplink pasaulį“ žinutę („...vienybės tiltai globaliame pasaulyje...“), pakvieskime visus Lietuvos himną giedoti į atviras erdves prie upių ir tiltų Lietuvoje ir visame pasaulyje, kur galima laikytis saugaus atstumo ir tuo pačių jausti bendrystę bei būti drauge.


Giedokime „Tautišką giesmę“ saugiu vėliavos atstumu!
Šiuo metu aktyviai renkame informaciją apie Lietuvos savivaldybių planus giedoti „Tautišką giesmę“. Šią informaciją perduosime LR Ministro Pirmininko sekretoriatui, kuri savo ruožtu spręs į kurią vietovę vykti giedojimui.


Visą informaciją kviečiame siųsti el. adresu: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Kreipiamės į organizacijas, įmones, bendruomenes ir kviečiame prisidėti prie „Tautiškos giesmės aplink pasaulį“ idėjos:


Savo interneto svetainėje ir socialiniuose tinkluose patalpinkite kvietimą-video klipą (30 s) [https://drive.google.com/drive/folders/1Yoypof626eOvlShdoNk1Ulb18mUHxiHk?usp=sharing]


Savo interneto svetainėje ir socialiniuose tinkluose patalpinkite kvietimą-reklaminį skydelį [rasite šioje nuorodoje: https://drive.google.com/drive/folders/1Yoypof626eOvlShdoNk1Ulb18mUHxiHk?usp=sharing]


Apie giedojimą dalindamiesi socialiniuose tinkluose naudokite saitažodžius #TautiškaGiesmė #Liepos6


Kviečiame visus lietuvius liepos 6 d. 21.00 val. drauge giedoti mūsų valstybės himną atvirose erdvėse prie upių ir tiltų Lietuvoje ir visame pasaulyje, kur galima laikytis saugaus atstumo ir tuo pačių jaustis, būti drauge.


Atsineškite ir išskleiskite vėliavas tarp žmonių. Giedokite „Tautišką giesmę“ saugiu vėliavos atstumu.


Transliuokite himno giedojimą tiesiogiai savo „Facebook“ paskyroje. Filmuodami būtinai pridėkite nuorodą į savo miestą ir žymą #TautiškaGiesmė #Liepos6.


Įamžinkite liepos 6 d. 21:00 val. giedojimą video įrašuose arba foto nuotraukose (medžiagą įkelkite į www.Wetransfer.com, gavėjo laukelyje nurodę adresą Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.)


Daugiau informacijos: Ieva Davydenko, projektų vadovė, e. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., tel. nr. +370 608 57673, www.tautiskagiesme.lt

2020 06 29 tautiska giesme

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas