manoutena logo



Netrukus prasidės lydekų žvejybos sezonas, tačiau nebebus galima žvejoti skrituliais

zvejysAplinkos ministerija informuoja, kad balandžio 30 d., sekmadienį, jau bus leidžiama žvejoti lydekas ir naudoti masalui žuvelę. Žvejoti lydekas ir naudoti masalui žuvelę draudžiama iki balandžio 30-osios imtinai, kuri šiemet yra sekmadienis, todėl šią dieną draudimas nebegalios.

Per vieną žvejybą vienam žvejui leidžiama paimti dvi sugautas lydekas, ne mažesnes, kaip 50 cm dydžio.

Nuo gegužės 1 d. (imtinai) įsigalios Mėgėjų žvejybos taisyklių nuostata, draudžianti žvejoti naudojant plūdrius mėgėjų žvejybos įrankius, kurie nepritvirtinti prie meškerykočio ir kuriais žvejojama naudojant kabliuką. Išimtis taikoma žvejybai nuo ledo. Tai reiškia, kad atvirame vandenyje nebebus galima naudoti taip vadinamų skritulių“, popkių“ ir pan.

Ši draudimą įteisinti paskatino pasikartojantys atvejai, kai žvejai nesilaiko žvejybos įrankių skaičiaus ribojimo ir palieka juos be priežiūros. Tikimasi, kad įsigaliosiantis ribojimas prisidės prie plėšriųjų žuvų išteklių būklės gerinimo.

Primename, kad iki gegužės 15 d. vis dar draudžiama žvejoti kiršlius ir salačius, iki gegužės 31 d. – sterkus. Iki gegužės 20 d. privaloma paleisti visus Nemuno deltos regionio parko vandens telkiniuose, išskyrus polderiuose, sugautus karšius. Taip pat draudžiama žvejoti 400 m zonoje apie Dabintos pusiasalį Kauno mariose.

zvejys

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas