„Regitra“ ragina ukrainiečius suskubti ir pratęsti automobilio registravimo terminą

Lietuvoje Peržiūros: 243

Daugeliui Ukrainos karo pabėgėlių, registravusių automobilius, leidimas dalyvauti eisme išduotas iki šių metų kovo 4 d., tad „Regitra“ ragina nelaukti paskutinės dienos ir pratęsti registravimo terminą. Atkreipiamas dėmesys, kad tai būtina padaryta iki galiojimo termino pabaigos, kitu atveju ukrainiečiams teks pakartotinai registruoti turimą automobilį ir mokėti transporto priemonės registracijos mokestį.

 Leidimo dalyvauti eisme data šiuo atveju siejasi su laikinu leidimu gyventi Lietuvoje, kuris daugeliui karo pabėgėlių baigiasi būtent šių metų kovo 4 dieną. Nors pratęsti, naujieji – skaitmeniniai – leidimai laikinai gyventi įsigalios nuo šių metų kovo 5 d., dalis ukrainiečių jau kreipėsi į „Regitros“ padalinius ir pratęsė automobilių registravimo terminą, kurį pasitikrinti galima registracijos liudijimo H grafoje.

Pateikti prašymą dėl transporto priemonės registracijos galima tiek atvykus į artimiausią „Regitros“ padalinį, tiek ir naudojantis skaitmeninių paslaugų portalu eKetris. Pastaruoju atveju reikėtų rinktis registravimo paslaugą „Gavau leidimą gyventi Lietuvoje ir noriu pakeisti registracijos galiojimo terminą“. Jei bus vykstama į padalinį, svarbu turėti ir pateikti skaitmeninį leidimą laikinai gyventi Lietuvoje arba jo kopiją.

 

Panašūs straipsniai