manoutena logo



„VAIKŲ SVAJONĖS“ STARTUOJA SU NAUJU PROJEKTU: VISAS DĖMESYS – VAIKAMS SU NEGALIA

vaiksvajPirmadienį, gegužės 16 dieną, startuoja naujas „Vaikų svajonių“ komandos ir Lietuvos paralimpinio komiteto projektas „Vaikai su (ne) GALIA“. Jo metu svajonių pildytojai kviečiami padėti negalią turintiems vaikams.


„Padėkime kiekvienam vaikui tapti tuo, kuo jis gali“, – tokiu šūkiu pristatomas naujasis projektas, prie kurio jungiasi dešimtys savanorių ir per tūkstantį socialinių darbuotojų. Jie žmones kviečia ne tik išpildyti sportuojančių, kuriančių ir įvairiausia veikla užsiimančių vaikų su negalia svajones, bet ir parodyti, kad negalia yra tik gretutinė, bet nieko nelemianti savybė.


„Žmogų apibūdina ne jo fizinės savybės, o tai, ko jis siekia, apie ką svajoja. Džiaugiuosi, kad mes galime prisidėti prie vaikų svajonių išsipildymo, tai – geriausias jausmas pasaulyje. Svajonės gali būti susijusios su sportu, kitomis sritimis. Svarbu, kad vaikas eitų keliu, kuris jį daro laimingą“, – sako Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius.


Prisijungti prie projekto visiškai paprasta: tereikia užsukti į interneto svetainę www.vaikusvajones.lt, išsirinkti debesėliuose nugulusias „Vaikai su (ne)GALIA“ svajones ir jas išpildyti.


Pasirinktas svajones iš bet kurio Lietuvos kampelio pristatyti padės vienas ištikimiausių „Vaikų svajonių“ partnerių „DPD Lietuva“.


Projektas „Vaikų svajonės“ per 12 veiklos metų padėjo išpildyti per 100 tūkst. sudėtingomis socialinėmis sąlygomis gyvenančių vaikų svajonių. Projekto veikla yra pagrįsta savanoryste: visi jį organizuojantys žmonės, projekto partneriai ir šiais vaikais besirūpinantys savivaldybių socialiniai centrai projekte dalyvauja savanoriškai bei neatlygintinai, projekto įgyvendinimui aukodami savo asmeninį laiką ir kitus išteklius. Projekte dalyvauja apie 150 savanorių ir apie 1200 socialinių darbuotojų.


Apie ką svajoja mūsų herojai?
Gabrielė – mūsų vieną iš herojų, gyvenanti Šiaulių rajone, kuriai yra 15 metų. Mergaitė serga reta genetine liga – raumenų atrofiją, džiaugiamės, kad gydymas padeda mergaitei stiprėti. Gabrielė judėti gali tik vežimėlio pagalba. Nors atrodo, kad Gabriele turi fizinę negalią, tuo pačiu metu ji turi ir savo super-galią! Gabrielė ne tik puikiai mokosi mokykloje, bet ir lanko dailės mokyklą. Tapyba yra viena didžiausių jos aistrų, bet reikalingos priemonės labai brangios. Gabrielės svajonė – turėti tiek daug tapybos priemonių, kad galėtų pritapyti daug piešinių, kuriuos panaudotų pinigėlių rinkimui apmokėti žandikaulio operacijai.


Kotryna (17 m. ) nuostabi paauglė. Mergina turi negalią, bet ji visiškai netrukdo siekti didelių sportinių svajonių! Kotryna lanko teniso treniruotes ir turi didelę svajonę - nuvykti į tarptautinės teniso federacijos ir Cruyff fondo organizuojamą Europos jaunimo neįgaliųjų teniso stovyklą Nyderlanduose. Ši stovykla Kotrynai būtų labai reikšminga sportine ir emocine prasme. Tai suteiktų naujos patirties treniruojantis bei sudarytų galimybę sutikti naujų žmonių, bendraminčių, tikinčių, kad negalia netrukdo siekti savo tikslų. Stovykla vyks liepos 24-29 d.


Simonas (15 m.) labai mėgsta sportuoti ir aktyviai leisti laisvalaikį. Jis lanko plaukimo ir golbolo užsiėmimus. Vaikinas labai perspektyvus ir motyvuotas. Plaukimo ir golbolo sporto šakose rodo labai aukštus rezultatus. Tikriausiai labiausiai tam įtaką daro jo tvirtas ir užsispyręs charakteris. Turi svajonę dalyvauti Paralimpinėse žaidynėse kartu su golbolo rinktine, kadangi turi regėjimo negalią. Treniruotės, geros fizinės būklės palaikymas Simonui svarbus tiek pat, kiek bet kuriam profesionaliam sportininkui, todėl jam yra labai reikalingas sportinis laikrodis, matuojantis visas fizines, funkcines galimybes ir turintis įgarsinimo funkciją.

Ir dar keli šimtai Vaikų su (ne) GALIA mūsų puslapyje www.vaikusvajones.lt

vaiksvaj

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas