manoutena logo



Per parą ugniagesiai gelbėtojai 132 kartus skubėjo šalinti vėjo pridarytų eibių

medisPraėjusią parą siaučiant smarkiam vėjui šalies ugniagesiai gelbėtojai net 132 kartus vyko šalinti ant pastatų, automobilių, kelių, elektros laidų nuvirtusių medžių, patraukti nugriuvusių elektros stulpų ar nuplėštų stogų, skubėjo į pagalbą vairuotojams padėti ištraukti į pakelės griovius nuslydusių automobilių. Daugiausia tokių gelbėjimo darbų jiems teko atlikti Klaipėdos apskrityje – 30, Kauno – 25, Vilniaus – 18, Šiaulių – 13, Alytaus – 11, Marijampolės – 10, Utenos – 9, Panevėžio – 7, Tauragės – 6, Telšių – 3.

10.15 val. buvo gautas pranešimas, kad Utenoje, Stoties gatvėje, virsdamas medis atsirėmė į pastatą. Kadangi pavojaus žmonių gyvybei nebuvo, dėl smarkaus vėjo medžio šalinimo darbai buvo atidėti kitai dienai. Įvykio vieta buvo atitverta STOP juosta, informuoti savivaldybės atstovai.

13.43 val. Klaipėdoje, Liepojos gatvėje, ant važiuojamosios kelio dalies nuvirto gatvių apšvietimo stulpas. Ugniagesiai stulpą patraukė nuo važiuojamosios kelio dalies.

15.47 val. buvo pranešta, kad Anykščių rajone, Kavarsko seniūnijoje, Svirnų I kaime, nuo kelio nuslydo ir į pakelės griovį nuvažiavo bei apvirto keleivinis autobusas „Setra“, o viduje yra prispausta moteris. Ugniagesiai nukentėjusiąją išlaisvino ir perdavė medikams. Autobusu iš viso vyko 5 žmonės.

15.53 val. gautas pranešimas, kad Pasvalio rajone, Pumpėnų seniūnijoje, Paįstriečių kaime, keleivinis autobusas pavojingai pasviro kelkraštyje. Prispaustų žmonių nebuvo. Ugniagesiai autobusą stabilizavo ir budėjo, kol atvyko techninė pagalba. Keleiviai persėdo į kitą įmonės atsiųsta autobusą.

20.37 val. Vilniuje, Žirmūnų gatvėje, kieme ant automobilio „Toyota“ nuvirto medis. Ugniagesiai grandininiu pjūklu medį susmulkino ir patraukė nuo automobilio.

medis

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas