manoutena logo



Utenos lopšeliai darželiai kviečiami registruotis į didžiausią darželinukams skirtą projektą „Lietuvos mažųjų žaidynės“

VE1 8606Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) ir Respublikinė ikimokyklinio ugdymo kūno kultūros pedagogų asociacija (RIUKKPA) jau septintąjį kartą kviečia registruotis į didžiausią darželinukams skirtą projektą „Lietuvos mažųjų žaidynės“ (LTMŽ). Projektą nuo 2020 m. globoja pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė.

Projekto metu bus siekiama ikimokyklinio amžiaus vaikus ne tik supažindinti, bet ir įtraukti į jiems patrauklias fizinio aktyvumo veiklas taip skatinant džiaugsmą sportuoti, bendrauti, patirti gerų emocijų ir nuo mažų dienų stiprinti sveikatą.

„Ikimokyklinis amžius yra tas laikas, kai turime įtraukti vaikus į jiems smagias ir fiziškai aktyvias veiklas, skatinti skirtingas judėjimo formas. Fizinis vaikų raštingumas turi būti ugdomas nuo mažų dienų. Tai – pagrindas tiek fiziškai, tiek emociškai sveikos, savimi pasitikinčios ir stiprios kartos augimui, kuriai fizinis aktyvumas taptų viso gyvenimo būdu. Džiaugiuosi tokiomis iniciatyvomis ir skatinu įsitraukti – padėkime vaikams sporte rasti džiaugsmą ir augti sveikais piliečiais”, – į projektą įsitraukti kviečia pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė.

Žaidynių pagrindas – skirtingų estafečių varžybos. Specialios užduotys yra skirtos visapusiškam vaikų fizinių savybių lavinimui. Žaidynių dalyviai bėgioja, šuoliuoja, laipioja, mėto, treniruoja pusiausvyrą ir žaidžia žaidimus, lavinančius skirtingus judesius.

„Ikimokyklinio ugdymo įstaigose judėjimas ir žaidimas vaikams yra viena mėgstamiausių veiklų. Įtraukdami juos į fizinį aktyvumą skatinantį projektą suteikiame ne tik galimybę mokytis judėti taisyklingai, bet ir pažinti bei atrasti pasaulį patiriant sėkmes ir nesėkmes, mokantis bendradarbiauti ir žaisti kartu. Šis projektas yra mūsų šansas padėti vaikams augti stipriomis asmenybėmis, atrasti skirtingas judėjimo formas. Labai džiaugiuosi, kad projektas įtrauks daugybę vaikų ir ugdys meilę fiziniam aktyvumui dar ikimokyklinio ugdymo įstaigose“, – kalbėjo olimpinė čempionė, LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Šiais metais žaidynes sudarys trys etapai. Pirmasis vyks įstaigose, o dalyvauti galės visų amžiaus grupių vaikai. Jo metu ikimokyklinukai įsitrauks į vaizdo įrašų formatu pateiktas pamokėles.

Antrajame vyks įstaigų festivaliai, kuriuose, jei pandeminė situacija leis, dalyvaus visi kiekvienos įstaigos vaikai.

Trečiojo etapo metu vyks net 10 LTMŽ festivalių visoje Lietuvoje, kuriuose, pandemijos situacijai leidžiant, susitiks skirtingų įstaigų vaikai.

„Nepakankamas dėmesys fiziniam aktyvumui ir sveikatos stiprinimui nuo ankstyvos vaikystės turi tiesioginę įtaką vaikų sergamumui, fizinėms ir psichologinėms problemoms, socializacijai ir prastėjantiems mokymosi rezultatams ateityje. Projektu siekiame užkirsti kelią šioms problemoms, juk didžiąją laiko dalį vaikai praleidžia ikimokyklinio ugdymo įstaigose, todėl turime tą išnaudoti ir suteikti kuo daugiau naudos, ugdyti sveiką ir savimi pasitikinčią, fizinį aktyvumą mylinčią kartą“, – teigia RIUKKPA vadovė Audronė Vizbarienė.

Visos projekto veiklos žaidynių dalyviams yra nemokamos.

Dalyvių registracija vyksta iki gruodžio 15 dienos. Registracijos anketą rasite www.mazujuzaidynes.lt.

Praėjusį sezoną žaidynėse dalyvavo 324 ikimokyklinio ugdymo įstaigos. Tai – daugiau nei trečdalis visų Lietuvos ikimokyklinio ugdymo įstaigų arba apie 48 500 dalyvių (vaikų). Projekto metu kuriama tiek vaikus, tiek pedagogus vienijanti bendruomenė. Ikimokyklinio amžiaus ugdymo pedagogai žaidynių metu kviečiami susitikti ir bendrauti, dalyvauti jiems skirtuose seminaruose bei dalytis ugdymo metodais ir žiniomis. 

Projektas iš dalies finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurias administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

LTOK komunikacijos projektų vadovė

Ieva Marija Černiauskaitė

+37061610004

VE1 8606

VE1 9397

VE2 0846

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas