Devintojo „Sidabro vainikėlio“ derlius Rytų Aukštaitijos regione

Kultūra Peržiūros: 608

2022 04 11 sidabroBalandžio 7 d. Utenos kraštotyros muziejuje vyko Lietuvos moksleivių liaudies dailės konkurso „Sidabro vainikėlis IX“ Rytų Aukštaitijos regiono parodos uždarymas ir regioninio turo nugalėtojų paskelbimas.

Jaunųjų tautodailininkų darbų paroda Utenos kraštotyros muziejuje buvo eksponuojama kovo 18–balandžio 7 d. Joje dalyvavo Anykščių, Ignalinos, Molėtų, Rokiškio, Švenčionių, Širvintų, Utenos, Zarasų ir Visagino savivaldybės jaunieji tautodailininkai.


Konkurso tikslas – skatinti vaikus ir jaunuolius susipažinti su liaudies dailės paveldu, patiems prisiliesti prie medžiagos bei įrankių ir, pasitelkus vaizduotę, kurti savo vaizdinės ir taikomosios liaudies dailės kūrinius. „Sidabro vainikėlis“ – tai paskatinimas ir padėka mokiniams bei jų mokytojams, kurie kartais net kelerius metus kantriai ir nuosekliai dirba, kad tradicijos pakuždėta užuomina, kūrybos pirmavaizdis įgytų gražiausią, prasmingiausią pavidalą.

Konkurso dalyvius ir jų mokytojus sveikino Utenos rajono savivaldybės mero patarėjas Vidmantas Valinčius, Utenos kraštotyros muziejaus direktorė Jovita Nalevaikienė, Lietuvos nacionalinio kultūros centro atstovės, atidavusios „skolą“ – įteikusios apdovanojimus praeito konkurso nugalėtojams, devintojo „Sidabrinio vainikėlio“ kuratorė Utenoje Dalia Urbonienė, Aukštaitijos nacionalinis parko atstovė ir kt. Vidmantas Valinčius jaunuosius talentus išugdžiusiems ir ugdantiems mokytojams įteikė Utenos rajono savivaldybės mero padėkas, jauniesiems tautodailininkams – atminimo dovanėles.

Lietuvos nacionalinio kultūros centro atstovės taip pat įteikė diplomus pirmų, antrų ir trečių vietų nugalėtojams. Pirmąsias vietas iškovoję jaunieji tautodailininkai su savo darbais dalyvaus respublikiniame konkurse, kur bus paskelbti „Sidabro vainikėlio“ nugalėtojai. Respublikinė „Sidabro vainikėlio“ paroda vyks Zyplių dvare (Šakių r.).

Informaciją parengė: Atstovė ryšiams su visuomene Lolita Kaminskienė

2022 04 11 sidabro

Panašūs straipsniai