Ieškote buto nuomai?

Kriminalai Peržiūros: 318

perspŠiuo metu susirasti būstą nuomai gali tapti tikru iššūkiu, todėl natūralu, kad pamatę tinkamą variantą, skubame jį rezervuoti, ypač radus skelbimą su įspūdingomis nuomojamo būsto interjero nuotraukomis ir gera kaina. Tačiau labai svarbu nepatekti ir į sukčių spąstus. Nepaisant daugybės straipsnių apie sukčius būsto nuomos srityje ir jų išradingumą, šiems vis dar pavyksta surasti lengvatikių.

Pastaruoju metu Utenos aps. VPK registruoti keli atvejai, kai asmenys norėję išsinuomoti būstą buvo apgauti sukčių. Moteris skelbimų „alio.lt“ portale radusi skelbimą apie išnuomojamą dviejų kambarių butą, susisiekė su skelbimą patalpinusiu asmeniu, aptarė buto nuomos sąlygas ir į tariamo buto nuomotojo nurodytą sąskaitą pervedė 200 eurų avansą. Tariamam nuomotojui pareikalavus po kurio laiko, dar pervedė 300 eurų. Vėliau moteris susisiekė su tariamu buto nuomotoju, kuris „paaiškino“, kad ją apgavo ir buto jai nenuomos. Moteris neteko 500 eurų.

Spalio mėnesį vyras už surastą buto nuomos skelbimą, tame pačiame „alio.lt“ skelbimų portale, dėl nuomojamo buto Utenos mieste, atliko taip pat du bankinius pavedimus už buto nuomą, tačiau ne tik negavo siūlomų paslaugų, bet ir prarado 500 eurų.

Skelbimų portaluose sukčiavimo schemos labai panašios. Patalpinami melagingi skelbimai apie būsto nuomą, su patraukliomis nuotraukomis ir dažnai pigesne nei įprasta nuomos rinkos kaina. Susisiekus su tariamu nuomotoju, šis dažniausiai prašo pervesti išankstinį mokėjimą (avansą). Pasitaiko, kad buto savininkas įvairiais sumaniais būdais išnuomoja tą patį būstą skirtingiems žmonėms, gaudamas iš visų avansą. Pervedus pinigus į nurodytą sąskaitą, sukčius įprastai dingsta, neatsako į skambučius, telefonai būna išjungti, o po kurio laiko skelbimas pašalinamas.

Policija ragina būti budriais ir pataria:

    radus patinkantį skelbimą apie išnuomojamą būstą, pirmiausia nuvykite į vietą, pagal skelbime nurodytą adresą, įsitikinkite, kad toks būstas yra realus;

    patikrinkite, ar patalpos tikrai priklauso asmeniui, su kuriuo bendraujate. Pasitaiko ir pernuomojimo atvejų, kai asmuo nesantis patalpų savininku sutaria su patikliu ir norinčiu išsinuomoti būstą asmeniu ir paima iš jo avansą;

    visada pasirašykite nuomos sutartį;

    neskubėkite, apgalvokite ir niekam aklai nepervedinėkite savo pinigų.

persp

Panašūs straipsniai