Utenos policijos bendruomenės pareigūnai ir Utenos rajono socialinių paslaugų centras įspėja: vagys nesnaudžia

Kriminalai Peržiūros: 525

2020 11 23 vagysUtenos policijos bendruomenės pareigūnai, nuspėdami galimų vagysčių ir sukčiavimo atvejų augimą per visuotinį karantiną bei siekdami apsaugoti vienišus garbaus amžiaus senjorus ir jų turtą, š. m. lapkričio mėnesį, bendradarbiaudami su Utenos rajono socialinių paslaugų centro lankomosios priežiūros darbuotojais, inicijavo prevencinę priemonę galimiems sukčiavimų ir vagysčių atvejams užkirsti.


Utenos rajono socialinių paslaugų centro pagalbos į namus padalinys teikia socialines paslaugas 80-čiai asmenų. Per karantiną paslaugos kai kuriems paslaugų gavėjams sustabdytos arba teikiamos tik minimaliai.


Kadangi asmenys yra vieniši garbaus amžiaus sulaukę senjorai, patiriantys socialinę izoliaciją ir nepajėgiantys išeiti iš namų, atsiranda didelė rizika jiems tapti nusikaltimo aukomis. Siekiant užkirsti kelią galimoms nusikalstamoms veikoms, Utenos policijos bendruomenės pareigūnų parengta prevencinio pobūdžio informacija su patarimais gyventojams, kaip saugoti savo turtą: „Tavo buto saugumas“, „Netapkite telefoninių sukčių įkaitais“, „Tavo privataus namo ir jį supančios teritorijos saugumas“, prevencinio pobūdžio lipdukai „Mus ir mūsų turtą saugo policija“, policijos bloknotai „Matai pažeidimą, skambink 112“. Gyventojai individualiai supažindinti su policijos prevencinio pobūdžio informacija ir patarimais, kaip apsaugoti save ir savo turtą nuo nusikalstamų veikų, ant namų durų užklijuoti policijos prevencinio pobūdžio minėti lipdukai.


Vykdomos priemonės metu senjorai nuoširdžiai dėkojo, džiaugėsi policijos ir Utenos rajono socialinių paslaugų centro lankomosios priežiūros darbuotojų parodytu dėmesiu ir rūpinimusi jais ir jų turtu. Policijos informacija senjorus paskatino susimąstyti ir suprasti, kad reikia ir patiems būti dėmesingesniems, budresniems, rūpintis turto saugumu.


Utenos policijos bendruomenės pareigūnai nuoširdžiai dėkoja už bendradarbiavimą vykdant prevencinę priemonę Utenos rajono socialinių paslaugų centro pagalbos į namus padalinio vedėjai Daivai Kurkienei ir visam Utenos rajono socialinių paslaugų centro lankomosios priežiūros darbuotojų kolektyvui.

2020 11 23 vagys

Panašūs straipsniai