manoutena logo



„Olimpiečių taurė 2023“

2023 05 02 taureUtenoje vyko tradicinės jau XV tarptautinės plaukimo varžybos „Olimpiečių taurė 2023“. Šiose varžybose dalyvavo mergaitės ir berniukai, gimę 2011 metais ir jaunesni, bei 2009–2010 m. gimimo. Varžybas organizavo Utenos daugiafunkcis sporto centras bei Lietuvos olimpiečių asociacija, rėmė Utenos rajono savivaldybė, plaukimo klubas „Linksmasis delfinas“ ir Lietuvos plaukimo federacija.


Varžybose dalyvavo plaukikai iš Vilniaus SSC, Klaipėdos „Gintaro“, Šiaulių „Delfino“, Daugpilio, Anykščių, Pasvalio, Širvintų, Druskininkų bei Utenos daugiafunkcio sporto centro. Kiekvienas dalyvis turėjo plaukti 100 metrų kompleksiniu plaukimu ir 50 bei 100 metrų pagal amžiaus grupę pasirinktu būdu (peteliške, nugara, krūtine ar laisvu stiliumi). Vyko ir estafetiniai plaukimai atskirai mergaitėms ir berniukams, bei mišri.


Į varžybas atvyko olimpiniai čempionai Robertas Žulpa ir Vida Vencienė, plaukimus stebėjo Utenos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Daiva Pečionė, Švietimo ir sporto skyriaus atstovai.


I grupės 100 metrų kompleksiniu plaukimu laimėjo Rusnė Jacevičiūtė iš Sostinės SC (1.16,22), antra buvo uteniškė Salomėja Laurinavičiūtė, trečia – Adriana Murnikova (Sostinės SC). Tarp berniukų taip pat nugalėjo vilnietis Karolis Mikulionis (1.16,40), antras buvo Damirs Bartkevičs (Daugpilis), trečias – Artas Šeparis (Sostinės SC).


Antroje grupėje nugalėjo Ugnė Filipavičiūtė 1.14,81 (Sostinės SC), antrą vietą užėmė Ema Jakštonytė (Utenos DSC), trečią – Dominyka Domereckaitė (Šiaulių „Delfinas“). Tarp berniukų pajėgiausias buvo vilnietis Michail Šiško (1.09,53), antras – Adrian Milevskij (Vilnius), trečias – šiaulietis Benas Jokubauskas.


Plaukiant peteliške 50 metrų nugalėjo Greta Burneikaitė (Anykščiai) ir Karolis Mikulionis (Sostinės SC). 100 metrų peteliške pajėgiausi buvo uteniškė Ema Jakštonytė ir vilnietis Modestas Kačkovskij.


Plaukiant 50 metrų nugara nugalėjo uteniškė Paulina Saveljeva ir Mindaugas Survila (Sostinės SC). 100 metrų nugara pajėgiausi buvo Austėja Tipelytė (Šiaulių „Delfinas“) ir Ilja Strogovs (Daugpilis).


50 m krūtine nugalėtojais tapo Salomėja Laurinavičiūtė (Utenos DSC) ir Lokys Robertas Grašys (Sostinės SC). 100 metrų krūtine nugalėjo Ugnė Filipavičiūtė ir Adrian Milevskij (abu iš Sostinės SC).


50 metrų laisvu stiliumi nugalėjo Sostinės SC atstovai Rusnė Jucevičiūtė ir Artas Šeparis. 100 metrų laisvu stiliumi pajėgiausi buvo šiaulietė Dominyka Domereckaitė ir Michail Šiško (Sostinės SC).


Mergaičių kombinuotoje estafetėje 4x50 m. nugalėjo Pasvalio SM, antros buvo Sostinės SC, trečios – Utenos DSC. Tarp berniukų nugalėjo Daugpilio atstovai, antri buvo Klaipėdos „Gintaro“ ir treti – Sostinės SC. Mišrioje kombinuotoje estafetėje nugalėjo Sostinės SC I komanda, antrą vietą užėmė Šiaulių „Delfinas“, trečią – Sostinės SC II komanda.
Geriausiais varžybų plaukikais atskirose amžiaus grupėse tapo Sostinės sporto centro atstovai Rusnė Jacevičiūtė ir Karolis Mikulionis bei Ugnė Filipavičiūtė ir Michail Šiško.
Komandinėje įskaitoje olimpiečių taures iškovojo Sostinės sporto centro atstovai (754 taškai), antri buvo Utenos DSC (405 tšk.), treti – Druskininkų SC (317 tšk.).

2023 05 02 taure

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas