„Ko reikia, jog Utena taptų patraukliu miestu jaunimui?“

Jaunimas Peržiūros: 651

2022 04 05 jaunimoUtenos A. ir M. Miškinių viešojoje bibliotekoje vyko Jaunimo biuro, Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) inicijuotas renginys-diskusija tema – „Ko reikia, jog Utena taptų patraukliu miestu jaunimui?“.


Diskusijoje dalyvavo jauni žmonės iš įvairių nevyriausybinių organizacijų bei jaunimo reikalų tarybos nariai V. Šeršniovas, E. Zarankaitė, M. Kaukėnas. Renginio metu jaunimas pristatinėjo savo idėjas, kurios padėtų Utenos miestui tapti patrauklesne vieta jaunimui. Buvo išklausytos dalyvių nuomonės ir idėjos. Jaunimas išreiškė poreikį stiprinti jaunimo erdvių veikimą Utenos mieste bei jaunimo įtrauktį į sprendimų priėmimą.

Ši iškelta idėja sutapo su šiemet minimų Jaunimo metų pagrindine tema – jaunimo aktyvumo skatinimas. Siekdamas atskleisti šią temą Jaunimo reikalų departamentas (JRD) kartu su partneriais išsikėlė 4 tikslus: pateikti jaunimui informaciją apie jų galimybes veikti, mokytis nacionaliniu ir ES lygmeniu; pastebėti ir dalytis gerąja praktika ES jaunimo politikos ir ES programų įgyvendinimo srityje; skatinti jaunimo organizacijų ir jaunimo aktyvumą; plėtoti jaunimo ir sprendimų priėmėjų dialogą temomis, kuriuos liečia jaunimą.

2022 04 05 jaunimo

Panašūs straipsniai