Utenos policijos bendruomenės pareigūnės paskaita jaunimui „Lengvi pinigai, pagalvok ar tai tikra?“

Jaunimas Peržiūros: 840

lošimai internetePolicija įspėja gyventojus, kad pandemijos laikotarpiu suaktyvėjo jau seniai egzistuojantys greito ir lengvo uždarbio internetu pasiūlymai. Susižavėti tokia galimybe nesudėtinga: socialiniuose tinkluose teigiama patirtimi dalinasi gausybė žmonių, o darbo skelbimai skamba itin gražiai bei daug žadančiai. Neretai asmenys ieškodami darbo pasiūlymų skelbimuose internete, socialiniuose tinkluose ar spaudoje susižavi greito ir lengvo uždarbio pasiūlymais, tada ir patenka į sukčių pinkles, kurie iš gyventojų išvilioja ne tik dideles pinigų sumas, bet atsiranda ir reali grėsmė, rizika tapti „Prekyba žmonėmis“ auka.


    Siekiant įspėti jaunimą apie galimus sukčiavimo atvejus, būdus kaip to išvengti ir užkirsti kelią galimoms nusikalstamoms veikoms bei skatinti jaunimo sąmoningumą, kritinį mąstymą,  gilinti žinias apie saugų elgesį internete, balandžio 15 d. Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Daiva Maselskienė nuotoliniu būdu skaitė paskaitą  Užimtumo tarnybos prie LR SADM Projekto "Jaunimo socialinių kompetencijų didinimas" Utenos jaunimo užimtumo skyriaus ir Zarasų skyriaus dalyviams (tikslinė grupė jaunuoliai, amžius 16-29 m.) - apie dažniausiai pasitaikančius sukčiavimo atvejus - „greiti“ pinigai, darbo pasiūlymai internetu ir užsienyje, lošimai ir statymai internete, „Pagalvok ar tai tikra“.


    Pasitelkdama interaktyviąją metodinę medžiagą, pareigūnė aptarė su paskaitos dalyviais galimus pavojus slypinčius lengvo uždarbio, galimų investicijų, greito pasipelnymo pasiūlymuose,  aptartos situacijos ir galimi sukčiavimo atvejai internetinėje erdvėje (sukčiavimai elektroniniais laiškais, trumposiomis žinutėmis, telefonu, apsilankant ir apsimetant kokių nors tarnybų darbuotojais). Diskusijų metu pareigūnė išsamiai papasakojo kaip išvengti galimų įvairių sukčiavimo atvejų, neprarasti pinigų, kur kreiptis reikalingos pagalbos. Tikimąsi, kad jaunimui suteiktos žinios, kritinis mąstymas ir individualus situacijos vertinimas padės išvengti galimų sukčiavimo atvejų, neprarasti pinigų ir netapti nusikaltimo auka.


    Utenos policija dėkoja Astai Stasiulionienei, projekto „Jaunimo socialinių kompetencijų didinimas“ karjeros konsultantei už bendradarbiavimą vykdant sukčiavimų prevenciją Utenos krašte.

lošimai internete

NEE viesinimui soc tinkluose1

pinigai paskaita

pokeris kuris padeda laimėti

Panašūs straipsniai