Kviečiame dalyvauti nemokamose edukacijose „Žaliasis raštingumas“

Įvairios Peržiūros: 369

2022 11 08 greenKiekvienų metų paskutinę lapkričio savaitę vyksta Europos atliekų mažinimo savaitė. Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija kviečia valstybės institucijas, švietimo įstaigas, privačias įmones, bendruomenes siūlyti iniciatyvas ir idėjas renginiams, skirtus paminėti šią savaitę.

Konkurso nugalėtojams bus įteikti specialūs prizai (daugiau informacijos https://am.lrv.lt/lt/apie-ministerija/akcijos-ir-kampanijos/atlieku-mazinimo-savaite).
Šia proga Utenos rajono savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyrius kviečia Utenos rajono savivaldybės švietimo ir kitas įstaigas, įmones dalyvauti lapkričio mėnesį pakuočių atliekų tvarkymo organizacijos VšĮ „Žaliasis taškas“ kartu su aplinkosaugine iniciatyva „Kita forma“ rengiamose NEMOKAMOSE edukacijose „Žaliasis raštingumas“. Edukacijų metu vaikai ir suaugusieji išmoks tvariai ruoštis žiemos šventėms, susipažins su teisingu rūšiavimu!


Advento bei šventinis laikotarpiai yra kupini ne tik malonių akimirkų bei laukimo, tačiau ir perdėto skubėjimo, vartojimo, pirkimo bei gausaus pakuočių atliekų kiekio susidarymo. Kūrybinių edukacijų metu šventines dekoracijas bei dovanėles gaminsime iš antrinių žaliavų, mokydamiesi taupyti gamtinius išteklius, o kartu ir išsamiai išanalizuosime teisingą rūšiavimo konteinerių turinį.


Pirmosios kūrybinės dirbtuvės vyks 2022 m. lapkričio 10 d. nuotoliniu būdu! Jų metu gaminsime ADVENTO KALENDORIŲ iš antrinių žaliavų. Edukacijos metu sužinosime, kokios atliekos keliauja į popieriaus rūšiavimo konteinerį.
Registracija būtina: https://forms.gle/FykMkJhpgafcR3aC6


Lapkričio 17 d. edukacija „GAMTAI DRAUGIŠKAS KALĖDINIS ŽAISLIUKAS iš antrinių žaliavų“. Plastiko rūšiavimo konteineris ir jo ypatybės. Registracija - likus savaitei iki edukacijos.


Lapkričio 24 d. edukacija „TVARI KALĖDINĖ DEKORACIJA iš antrinių žaliavų“. Pažintis su stiklo rūšiavimo konteineriu. Registracija - likus savaitei iki edukacijos.
Kviečiame sekti facebook puslapį Žaliasis taškas, kuriame daugiau informacijos apie būsimas kūrybines dirbtuves, o ir registracijos formos atsiranda anksčiausiai.
Kilus klausimams, susisiekite el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba tel. 8 633 77 609.

2022 11 08 green

Panašūs straipsniai