manoutena logo



Utenos policijos pareigūnai minėjo profesinę šventę – Policijos Angelų sargų dieną

1Rugsėjo 28 dieną Utenos apskrities policijos pareigūnai minėjo profesinę šventę – Policijos Angelų sargų dieną. Šiais metais buvo rengiamas bendras Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Utenos aps. VPK) bei struktūrinių padalinių (Anykščių r. PK, Ignalinos r. PK, Molėtų r. PK, Zarasų r. PK, Visagino PK) šventinis minėjimas.


Šventė prasidėjo iškilminga pareigūnų eisena su Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos Reprezentaciniu pučiamųjų orkestru, Aušros gatve iki Utenos Dievo Apvaizdos bažnyčios.


Utenos Dievo Apvaizdos bažnyčioje Šv. Mišias už policijos pareigūnus ir darbuotojus aukojo ir kartu meldėsi kunigas Petras Baniulis Utenos aps. VPK kapelionas. Šv. Mišiose giedojo Alina Plistkova Policijos departamento Teisės skyriaus vyriausioji specialistė, Rimantas Turovas Utenos aps. VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimo skyriaus viršininkas, Kristina Gogelienė Utenos kolegijos bibliotekos vedėja.


Po Šv. Mišių svečiai, pareigūnai, darbuotojai rinkosi į iškilmingą minėjimą Utenos kultūros centre.


Šventinė popietė prasidėjo Lietuvos Respublikos himnu, kurį atliko Deividas Norvilas – DEIVIS, kartu su Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos Reprezentaciniu pučiamųjų instrumentų orkestru, meno vadovas ir dirigentas Eimantas Anskaitis.


Susirinkusius pasveikino Vytautas Vaiškūnas Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas:
„Teisingumas, įsiklausimas, žmogiškumas ir pagarba yra esminiai pareigūno darbo bruožai, o saugi ir draugiška bendruomenė yra visų darbo rezultatai. Visuomenė yra pagrindinis policijos veiklos ir darbo kokybės vertintojas, todėl mūsų darbo rezultatai atsispindi visuomenės pasitikėjimo rodikliuose“.


Lietuvos policijos generalinio komisaro pavaduotojas Saulius Tamulevičius pasveikino pareigūnus ir įteikė pareigūnams generalinio komisaro pasižymėjimo ženklus ir padėkas.  


Tylos minute pagerbti į amžinybę iškeliavę pareigūnai ir Ukrainos žmonės žuvę ir kovojantys už Ukrainos laisvę. Kaip pagarbos ženklą už atliktą pareigą Tėvynei atminimo gėles pareigūnai nunešė ir padėjo ant 1929 m. žuvusių tarnyboje pareigūnų kapų: Stepo Kraupo Kriminalinės policijos valdininko, Teodoro Budriaus Utenos nuovados viršininko, Jono Rimšos Utenos apskrities policininko. Šių pareigūnų kapai, pernai metais buvo rasti Utenos miesto senosiose kapinėse. Dėl šių kapaviečių buvo kreiptasi į Kultūros paveldo departamentą prie Kultūros ministerijos, kad kapavietės būtų įtrauktos į saugomų kultūros paveldo objektų sąrašus, kaip turinčius mūsų kraštui istorinę atminties reikšmę. Šiais metais šios kapavietės registruotos Kultūros vertybių registre ir joms suteiktas nacionalinio reikšmingumo lygmuo.


Pasveikinti atvyko Alvydas Katinas Utenos rajono savivaldybės meras, Sigutis Obelevičius Anykščių rajono savivaldybės meras, Vaida Saugūnienė Molėtų rajono savivaldybės mero pavaduotoja, Juozas Rokas Ignalinos rajono savivaldybės mero pavaduotojas, Nikolajus Gusevas Zarasų rajono savivaldybės meras, Erlandas Galaguz Visagino savivaldybės meras, Julija Svidėnienė Visagino savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja, kurie padėkomis ir atminimo dovanomis apdovanojo pareigūnus už glaudų bendradarbiavimą kuriant gyventojų socialinę gerovę.


1992 m. rugsėjo 24 d., Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimu buvo įsteigtas Visagino policijos komisariatas. Šiais metais komisariatas mini 30 – ies metų įsteigimo jubiliejų. Pasveikinti buvę ir esamas Visagino policijos komisariato keturi vadovai ir kolektyvas.


Paminėtas Lietuvos Kelių policijos 90-metis, atminimo dovanos įteiktos Rolandui Antanui Skrebiškiui Utenos aps. VPK Kelių policijos skyriaus viršininkui.


Šventiniame minėjime buvo pagerbti pareigūnai ir policijos darbuotojai. Vytautas Vaiškūnas Utenos aps. VPK viršininkas apdovanojo pasižymėjimo ženklais, už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą, vardinėmis dovanomis bei padėkomis.


Įteiktos padėkos žiniasklaidos ir viešųjų ryšių atstovams už pagalbą formuojant visuomenės nuomonę ir ugdant gyventojų sąmoningumą. Šventėje pagerbti ir Utenos apskrities policijos rėmėjai bei aktyvūs bendruomenių atstovai.


Už vertingą indėlį ir bendradarbiavimą su policija padėkota Aurimui Gudui Zarasų rajono savivaldybės kultūros centro direktoriui ir Erikui Černovui Zarasų rajono savivaldybės kultūros centro Kūrybinių industrijų skyriaus vedėjui.


Kaip ir kasmet, šiemet už aktyvią veiklą Utenos policijos asociacijoje įteiktas apdovanojimas. Jis atiteko Živilei Šiukščiuvienei.


Pareigūnus pasveikinti atvyko Edmundas Pupinis LR Seimo narys, Antanas Baura LR Seimo nario Tomo Tomilino padėjėjas, Latvijos valstybinės policijos Latgalės regiono valdybos policijos atstovai, prokuratūros, teismo, VSAT Vilniaus pasienio rinktinės, priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ir kitų institucijų atstovai.


Muzikine programa pareigūnus džiugino Deividas Norvilas - DEIVIS dainų kūrėjas, atlikėjas ir  Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos Reprezentacinio pučiamųjų orkestras.    

Dėkojame už nuotraukas Algimantui Antanui Čižai.

1

2

3

4

5

6

7

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas