Utenos aplinkosaugininkai tą patį tinklininką sulaikė jau septintą kartą

Įvairios Peržiūros: 528

brakonieriusAplinkos apsaugos departamento Utenos gyvosios gamtos apsaugos pareigūnai savaitgalį Mūšėjaus ežere  sulaikė asmenį, žvejojusį net 16 statomųjų tinklų. Be to, šis asmuo už tokią veiką sulaikytas jau septintą kartą.

Aplinkos apsaugos departamento Utenos gyvosios gamtos apsaugos pareigūnai savaitgalį, vykdydami akciją „Lydeka“, per reidą Anykščių rajono Mūšėjaus ežere vėlyvą vakarą termovizoriumi pastebėjo asmenį, iš medinės valties žvejojantį statomaisiais tinklais.

Asmuo visiškoje tamsoje žvejojo apie pustrečios valandos ir grįžęs į krantą buvo sulaikytas.

Nustatyta, kad asmuo neteisėtai žvejybai naudojo net 16 vienetų statomų tinklų ir neteisėtai sugavo 16 lydekų, 12 sterkų, 13 karšių, 2 karpius, 7 kg ešerių ir 2,75 kg kuojų.

Asmeniui pateikta atlyginti gamtai padarytą žalą – 8366,25 Eur, paimta valtis, visi tinklai, savadarbis metalinis trišakis kablys, skirtas tinklams vandenyje ieškoti, gresia administracinė atsakomybė nuo 120 iki 300 eurų su minėtų priemonių ir įrankių konfiskavimu.

Utenos GGAI aplinkosaugininkai pabrėžia, kad paskutinį kartą šis asmuo už tokią veiką buvo sulaikytas praėjusių metų lapkričio 28 d., o nuo 2015-ųjų administracinė atsakomybė už tokią veiką jam taikoma jau 7 kartą (keturis kartus – Asėko ežere Ignalinos rajone, taip pat Smulkio ir Mūšėjaus ežeruose Anykščių rajone).

Primename, kad apie aplinkos apsaugos pažeidimus galite pranešti telefonu 112.

brakonierius

Panašūs straipsniai