manoutena logo



ANGARAI – PRAKTIŠKI STATINIAI ĮVAIRIAI VEIKLAI

borga steel buildings logistics narrow slide1Šiuolaikinis verslas, nepriklausomai nuo srities, kuria užsiima, yra sunkiai įsivaizduojamas be tokių statinių, kaip angarai. Angarai – racionalus ir praktiškas statinys, puikiai atliepiantis verslo poreikius bei pasižymintis geriausiu kainos ir kokybės santykiu.

Kas yra angaras?

Angaras – tai plačią paskirtį galintis turėti modernus ir šiuolaikiškas statinys, pasižymintis dideliu erdvumu, energijos efektyvumu, tvarumu, mažomis eksploatacijos išlaidomis, funkcionalumu, atsparumu aplinkos sąlygoms, greita statyba bei kitomis savybėmis. Atsižvelgiant į jų dydį, atitvarų medžiagą, stogo formą, šildymo sprendimus, paskirtį ir kitus kriterijus, angarai yra skirstomi į įvairius tipus.

Kokia yra angaro paskirtis?

Kaip jau buvo minėta, angarai gali turėti įvairią paskirtį. Šio tipo statiniai dažniausiai yra naudojami žemės ūkyje, komercinėje ir pramoninėje veikloje bei sporto veiklose. Žemės ūkyje angarai dažniausiai tarnauja kaip fermos gyvuliams, paukščiams ar žuvims ir jų mailiui laikyti. Juose, kaip patikimuose sandėliuose ir garažuose, taip pat yra laikomas derlius, įvairi įranga, įrankiai ar net žemės ūkio technika. Komercinėje veikloje angarai taip pat labai populiarūs. Juose vis dažniau įrengiami modernūs biurai, remonto dirbtuvės, erdvės mažmeninei ir didmeninei prekybai, prekių sandėliai ir t. t. Angarai su kranais ir antresolėmis puikiai tinka pramonei. Juose taip pat galima laikyti įvairią techniką ar įrengti biurus, parduotuves ir kitas tikslinę paskirtį turinčias patalpas. Sporto salės, žirgynai, jojimo maniežai ir kitos sportui skirtos erdvės taip pat dažniausiai yra įrengiamos angaruose.

Ar visi angarai yra vienodi?

Dažnai vyrauja nuomonė, kad visi angarai yra vienodi, tačiau tai nėra tiesa. Angarai, priklausomai nuo jų tipo ir paskirties, gali skirtis termoizaliacinėmis savybėmis, konstrukcija, tarpatramio plotu, paties angaro plotu, stogo forma, atitvarinių ir laikančių konstrukcijų medžiagų pasirinkimu ir kitais kriterijais.

Nuo ko priklauso angarų kainos?

Angaro kaina iš borga.lt yra nustatoma individualiai, įvertinus pateiktas konkretaus projekto preliminarias schemas, sklypo, kuriame planuojama statyti angarą, planą arba tokio sklypo „topo nuotrauką“. Angaro kaina visada priklauso nuo specifinių statinio savybių, tokių kaip statinio forma, sudėtingumas, statybos metu naudojamos medžiagos, papildomų priedų įrengimas ir t. t. Angaro kainai įtaką taip pat daro vietos, kurioje planuojate statyti angarą, lokacija bei statybos terminai.

Kaip vyksta angarų statyba?

Angarų statyba yra pradedama, gavus statybos leidimą. Gavus statybos leidimą, angaro statybos darbai yra pradedami nuo polinių pamatų įrengimo. Pažymėtina, kad polinio pamato viršutinė dalis, į kurią remiasi statinys, gali būti surenkama, t. y., pagaminta gamykloje, arba liejama čia pat statybų aikštelėje. Įrengus pamatus, pradedamas rinkti angaro karkasas. Surinkus angaro karkasą, ant jo yra sukami arba virinami metalo lakštai. Paskutinis angaro statybos etapas – tai langų, stoglangių, vartų ir kitų būtinų elementų montavimo, įrengimo darbai.

Kiek laiko užima pastatyti angarą?

Angaras ir toks statinys, kurį galima pastatyti sąlyginai greitai. Konkretus statybos darbų laikas priklauso nuo pastato konstrukcijos sudėtingumo. Paprastos konstrukcijos angarai yra pastatomi labai greitai. Jų statybai reikia vos keleto savaičių. O štai itin sudėtingos konstrukcijos angarų statyba gali pareikalauti ir keleto mėnesių.

borga steel buildings logistics narrow slide1

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas