manoutena logo



Kuriam žmonių tipui geriau laikyti katę, o kuriam šunį?

katėDažnai pasikeitus gyvenimo aplinkybėms įsinorime augintinio. Idėją, kokį gyvūną laikyti nori, turbūt dažnas jau turi, tačiau pasidomėti daugiau visada pravartu. Ar kada susimąstėte, jog Jūsų asmenybė gali turėti įtakos augintinio prisitaikymui naujoje aplinkoje? Kaip atsižvelgiant į charakterio tipą pasirinkti, kurį naminį gyvūną pasirinkti - katę ar šunį?

Jei esate ekstravertas, geriau laikykite šunį

Visiems gerai žinomos ekstravertizmu pasižyminčių žmonių asmens savybės - komunikabilumas, atvirumas ir entuziastingumas. Tokie žmonės “nevynioja žodžio į vatą”, lengvai užkalbina aplinkinius ir jaučiasi gana laisvai būdami viešumoje. Kad ir kaip stereotipiškai bežiūrėtumėme, gyvūnai labiausiai atitinkantys tokią dvasią yra šunys. Šie augintiniai yra puikūs kompanionai mėgstantiems daug socializuotis - galėsite tiek užsiimti mėgstama sportine veikla parke, tiek keliauti su šeima pasivaikščioti gamtoje. Šunys, labiau nei katės, vertina dėmesį iš žmogaus, ištikimai žiūri į šeimininką, tad ekstravertai niekada nesijaus vieniši. Šie gyvūnai yra tokie pat nuotaikingi ir pasiryžę nuotykiams kaip ir dauguma ekstravertiško charakterio tipo žmonių.

Jei esate introvertas, geriau laikykite katę

Kalbant apie kitą charakterio tipažo spektro pusę, turime intraversiją. Tokie individai labiau vertina vienumą nei didelę kompaniją, yra gana savikritiški ir ramūs. Jiems sunkiau bendrauti, nes neretai jie yra paskendę savo mintyse ir apmąstymuose, ilgas pasibuvimas su kitais žmonėmis netgi gali varginti. Augintinis, puikiai atitinkantis tokios asmenybės poreikius, yra katė. Šis gyvūnas yra gana pasyvus, savarankiškas, kitaip tariant - gyvenantis savo gyvenimą. Aišku, kad katės irgi gali būti žaismingos ir meilios, tiesiog jos turi puikią intuiciją, kuri jaučia žmogaus poreikius. Kadangi intravertai iš aplinkinių daug nereikalauja ir supranta savos erdvės svarbą, šis gyvūnas, tikėtina, labiau prisiriš prie tokio šeimininko.

Nepamirškite kitų kriterijų

Naivu būtų tikėti, kad naminį gyvūną galima išsirinkti vien iš savo asmeninio tipažo. Nepamirškite net tokių paprastų dalykų, kaip kokybiško maisto prieinamumas Jūsų gyvenamoje vietoje. Reikia džiaugtis, kad didžiąją dalį gyvūnams reikalingų prekių galime užsisakyti internetu - pavyzdžiui, Acana šunų maistas yra pristatomas į visus šalies kampelius. Kitas svarbus dalykas - augintinio atsiradimo priežasties nustatymas. Juk dauguma žmonių ruošiasi priimti gyvūną į namus ne tik iš staiga kilusio noro, kartais norima išeiti iš savo komforto zonos. Tie patys intravertai kartais trokšta auginti šunį tam, kad šis padėtų ir leistų socializuotis, nors ir kasdienių pasivaikščiojimų metu. Taip pat pasidomėkite veislėmis - tiek kai kurios katės, tiek šunys gali tikti skirtingiems charakterio tipams. Tik čia gali iškilti papildoma problema, susijusi su augintinio specialia priežiūra. Kailio prižiūrėjimas, judrumas ar maisto pasirinkimai - dalykai, kuriems reikia skirti daugiau lėšų. Žinoma, reikia džiaugtis, kad egzistuoja tokie pasirinkimai kaip Acana maistas katėms, kuris tinka daugumai veislių ir gyvūnams suteikia visų reikiamų maistinių medžiagų.

katė

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas