manoutena logo



Kaip pačiam pasistatyti terasą savo kieme?

terasaakimirkos 5Ilgą laiką buvo mada terasų teikiamais privalumais mėgautis ne tik didelių privačių namų savininkams – toks laiko praleidimo lauke „kaltininkas“ vis dažniau pasitaiko sodo nameliuose, kur šeimininkai ne visada gali praleisti visą dieną. Tai užtrunka, o privačiose rezidencijose arti miesto centro, mažesniuose daugiabučiuose pirmame aukšte gyventojai įrengia terasas, net jei iš butų negali tiesiai patekti į jas. Terasos vis populiarėja, visi nori jas turėti ir mėgautis jų suteikiamais malonumais, terasų įrengimas su terasustatyba.lt.

Nors mūsų klimato sąlygomis atvira terasa ne visada leidžia ja džiaugtis kiekvieną dieną, net ir šiltuoju metu, tai vis tiek gali būti populiariausias sprendimas Lietuvoje

Juolab, kad didesnius skėčius dabar įsigyti nesunku, o galimybė juos įsigyti atrodo praktiškesnė nei įrengti stacionarų stogą didesnėje (ar bent jau platesnėje) terasoje. Privataus namo statyboms einant į pabaigą, terasa gali būti įrengta taip, kad du jos kraštai besiribotų su namo sienomis, o dalį terasos nuo kritulių ir saulės kaitros dengtų platesnis namo stogo kraštas. Bendras terasos plotas – 19 kvadratinių metrų (3,1m x 6,0 m). Kadangi terasos fundamentui pasirinktas taip pat gana populiarus polių sprendimas, jų išdėstymui numatyti buvo paruoštas pakankamai nesudėtingas planas.

Ateityje žemė po terasa bus lygi ir lengvai klojama medžiagomis

Ateityje žemė po terasa bus lygi ir lengvai klojama medžiagomis, kurios neleidžia ant jos dygti žolei – šiuo atveju tam buvo pasirinkta žemės ūkio plėvelė. Šios terasos montuotojai iš pradžių imasi daugiau veiksmų – po statybinių atliekų ant žemės ūkio plėvelės paviršiaus mėtoma akmenis ir klinkerio luitus. Šis sprendimas ne tik labai supaprastina darbus, susijusius su grindų klojimu ateityje, bet ir išlaiko plėvelės stabilumą terasos įrengimo metu bei mėgaujantis baigtos terasos linksmybėmis. Balkio apačioje dažnai būna nuspręsta sudėti dvi veržles ir vieną poveržlę, o išlygiavus – veržlę su poveržle M14 ir virš balkio. Kadangi terasos karkasas turėjo antrą gegnių lygį, 42x92 cm išmatavimų antro lygio balkiai buvo klojami apytiksliai 35-40 cm atstumu.

Terasos grindims pasirenkama karšta mediena termiškai apdorota mediena, tokiu atveju jos charakteristikos keisis pagal temperatūros sąlygas. Labai tinkama yra pušis. Su Profix2 tvirtinimu (tokio tipo medienos plokštę galima įsigyti ir jau turi tokį tvirtinimą) tereikia medvaržčiais tvirtinti pirmąją plokštę, o kitos lentos tarpusavyje sujungiamos paslėptais tvirtinimo blokeliais. Jeigu iš anksto žinote, kad jūsų įsigytos lentos turės panašaus tipo tvirtinimą, medvaržčių specialiai joms galite ir nesirinkti – jų reikės iš viso daugiausia dviems lentoms. Kadangi dažniausiai sudedamos skirtingo ilgio lentos, galiausiai jų galai tolygiai nupjaunami ir suformuojamas karkasas išilginei lentai. Kadangi terasa yra sąlyginai aukšta, dažnai nusprendžiama įrengti ir nedidelį laiptelį.

terasaakimirkos 5

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas