manoutena logo



Utenos policijos bendruomenės pareigūnai su Utenos rajono savivaldybės atstovais rūpinasi vienkiemių gyventojų saugumu

1Utenos policijos bendruomenės pareigūnės Daiva Maselskienė, Miglė Šilgalė kartu su Utenos rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Jovita Strazdienė, pavaduotoju Mindaugu Brazausku, Utenos rajono seniūnijų seniūnais pradeda įgyvendinti prevencinę priemonę Savo kieme aš saugus vykdant Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir Utenos rajono savivaldybės prevencinį projektą  Saugi Utena – 2021. Priemonės tikslas – informuoti vienkiemių gyventojus dėl asmens ir turto apsaugos, stiprinti vienkiemių gyventojų saugumą, pasirūpinant kokybišku jų gyvenamosios vietos prieigų apšvietimu, kad teritorija taptų gerai apšviesta, matoma, nepalanki asmenims daryti teisės pažeidimus ar nusikalstamas veikas.

    2021-08-31 Utenos policijos bendruomenės pareigūnai kartu su Utenos rajono savivaldybės administracijos atstovais, Utenos rajono Kuktiškių seniūnu A. Kukučiu, Utenos seniūnijos atstove R. Petrošiene lankėsi pas vienkiemių gyventojus. Ant gyvenamųjų pastatų iškabinti LED šviestuvai su judesio davikliais ir saulės baterijomis, išklijuoti prevenciniai lipdukai „Mus ir mūsų turtą saugo policija“. Pareigūnės patarė senjorams kaip apsaugoti save ir savo turtą, siekiant išvengti vagysčių bei sukčiavimo atvejų, įteikė dalijamąją prevencinio pobūdžio informaciją.


    Vykdant projektą Utenos rajono savivaldybės lėšomis buvo įgyti LED šviestuvai su judesio davikliais ir saulės baterijomis, prevenciniai lipdukai „Mus ir mūsų turtą saugo policija“, kurie šįmet bus įteikti Utenos rajono Kuktiškių, Saldutiškio, Utenos seniūnijų vienkiemių gyventojams, kurie vieniši, turi saugos įrenginius – pagalbos mygtukus, gyvena atokiose vietovėse. 2020 metais tokio pobūdžio priemonė buvo vykdoma Utenos rajono Leliūnų, Užpalių, Daugailių, Vyžuonų, Tauragnų, Sudeikių seniūnijose.


    Senjorai su dideliu džiaugsmu nuoširdžiai dėkojo policijai ir savivaldybės atstovams už parodytą dėmesį ir rūpinimąsi jų turto bei gyvenamosios vietos saugumu. Vienkiemių gyventojai jaučiasi saugesni, kadangi ant pastatų įrengti LED šviestuvai su judesio davikliais ir saulės baterijomis gerai apšviečia jų kiemus, aplinka geriau matoma ir saugesnė.
    Prevencinė priemonė Savo kieme aš saugus padeda stiprinti vienkiemių gyventojų saugumą, mažinama rizika vienkiemių gyventojams tapti nusikaltimo aukomis, didinamas gyventojų saugumo jausmas.

1

2

3

4

5

6

7

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas