manoutena logo



Uteniški, pavasario metu, pasirūpink turto saugumu!

lppŠ. m. balandžio 22 dieną Utenos policijos bendruomenės pareigūnė Daiva Maselskienė vykdė nuotoliniu būdu skaitė paskaitą Utenos rajono gyventojams vagysčių prevencijos tematika „Uteniški, pavasario metu, pasirūpink turto saugumu!“. Pareigūnė pristatė vaizdinę, interaktyviąją mokomąją medžiagą kaip apsaugoti privatų būstą, automobilį, kad išvengti vagysčių atvejų, kaip reikia elgtis viešose vietose, kad apsaugoti vertingus daiktus nuo kišenvagysčių atvejų.


    Policija įspėja gyventojus, kad pavasarį padaugėjo vagysčių atvejų! Iš pastatų sodybose pavagiami vertingi ūkio ir buities darbams skirti darbo įrankiai, elektriniai prietaisai, namų apyvokos daiktai. Tokiais atvejais gyventojai patiria ne tik materialinę, bet ir moralinę žąlą. Policija pataria pasirūpinti gyvenamosios vietos bei turto saugumu. T. y. kiemuose nepalikti vertingų daiktų be priežiūros, esant galimybei įsirengti vaizdo stebėjimo kameras, signalizaciją, pasirūpinti kokybišku būsto prieigų apšvietimu. Namuose nelaikyti pinigų, papuošalų, kitų vertingų daiktų matomose vietose. Išeinant iš namų visada patikrinti ar nepalikti praviri langai, balkono durys, ar užrakintos durys, nesidalinti informacija socialiniuose tinkluose apie tai, kur vykstate, kiek laiko užtruksite. Paprašykite kaimynų prižiūrėti būstą, stebėti aplinką, nuolat keiskitės informacija įvairiomis komunikacijos priemonėmis.


    Policija pataria automobilius palikti tik gerai apšviestose, matomose, saugomose automobilių stovėjimo aikštelėse arba garažuose su įrengtomis signalizacijos sistemomis. Automobilyje įdiegti apsaugos sistemą, elektroninį užraktą, nepalikti automobilio salone vertingų daiktų: garso aparatūros, kompiuterinės įrangos, rankinės su pinigine ir dokumentais, mobilaus ryšio telefonų, kad tai netaptų dingstimi vagims įsibrauti į automobilį, pagrobti vertingus daiktus.


    Policija įspėja gyventojus būti budriais viešose vietose (prekybos centruose, turgavietėse, dėvėtų drabužių parduotuvėse), vengti žmonių spūsčių, nelaikyti atsegtose rankinėse, striukių/kelnių kišenėse pinigų, dokumentų, mobilaus ryšio telefonų, siekiant apsaugoti  vertingus daiktus ir išvengti kišenvagysčių atvejų.


    Pastebėjus asmenų daromus teisės pažeidimus pranešti policijai skubiosios pagalbos tarnybų telefonu 112!

lpp

namai

auto1

20210422 1526534

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas