manoutena logo



Atvirų durų dienos renginys Utenoje pritraukė gausų dalyvių būrį

IinMl F4Z77bTradicija tampantis Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Utenos aps. VPK) balandžio 10 d. Utenoje, kūrybinių industrijų centre „Taurapilis“, surengtas atvirų durų dienos renginys sukvietė gausų Utenos miesto ir rajono moksleivių ir gimnazistų būrį. Jie turėjo galimybę sužinoti apie stojimo ir studijavimo sąlygas Lietuvos policijos mokykloje, Mykolo Romerio universitete ir Utenos kolegijoje bei iš arčiau susipažinti su iššūkių pilna policininko profesija.

Susirinkusiuosius pasveikino Utenos aps. VPK viršininkas Vytautas Vaiškūnas. „Policininkas tai ne tik profesija, bet gyvenimo būdas. Pareigūnai prisiekdami ginti, saugoti, padėti – tai turi daryti dvidešimt keturias valandas per parą. Jeigu esate motyvuoti, stiprūs fiziškai ir psichologiškai, nebijote dėvėti uniformos – kviečiame pasirinkti, sunkią, bet garbingą policininko profesiją“.

Universitetines studijas ir karjeros galimybes policijoje pristatė Mykolo Romerio universiteto Viešojo saugumo akademijos dekanė, prof. dr. Snieguolė Matulienė. Utenos kolegijos Teisės katedros vedėjas, Lietuvos policijos veteranų asociacijos narys Viktoras Žemčiugovas kalbėjo, kodėl neuniversitetines studijas verta pasirinkti Utenoje. Baigę neuniversitetines Teisės krypties studijas Utenos kolegijoje, absolventai turės galimybę baigti įvadinio mokymo programą Lietuvos policijos mokykloje. Sėkmingai baigus įvadinius mokslus, užtikrinama darbo vieta policijoje.

Lietuvos policijos mokyklos atstovai supažindino su reikalavimais pretendentams, priėmimo tvarka, atrankos etapais, mokymosi sąlygomis ir kursantams suteikiamomis socialinėmis garantijomis.

Savo veiklą trumpai pristatė Panevėžio regiono karjeros planavimo skyriaus vyriausioji specialistė Asta Kuodė.

Utenos aps. VPK bendruomenės pareigūnės Agnė Steponavičienė ir Daiva Maselskienė papasakojo, kaip tapti jaunaisiais policijos rėmėjais ir policijos rėmėjais, apie jų priėmimo sąlygas ir vykdomą savanorišką veiklą. Utenos policijos rėmėja Karolina Puodžiukaitė pademonstravo naują policijos rėmėjų uniformos komplektą. Rėmėjams uniformas – specialius mėlynus marškinėlius, džemperius ir kepurėles su skiriamaisiais logotipais padovanojo Utenos rajono savivaldybė.

Utenos aps. VPK Kelių policijos skyriaus vyriausiasis specialistas Gediminas Kviklys, priminė elgesio ir etikos taisykles kelyje. Utenos aps. VPK Operatyvaus valdymo skyriaus vyriausiasis tyrėjas Gvidas Naumovas informavo, kaip teisingai pranešti policijai apie pažeidimus.

Moksleiviai turėjo puikią galimybę apie studijų programas tiesiogiai pabendrauti su Mykolo Romerio universiteto, Lietuvos policijos mokyklos ir Utenos kolegijos atstovais prie studijų stendų.

Už dalyvavimą dėkojame moksleiviams, pedagogams, pareigūnams ir svečiams, už šiltą priėmimą – kūrybinių industrijų centro „Taurapilis“ kolektyvui.

Renginį vedė Utenos aps. VPK Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Violeta Ginaitienė.

IinMl F4Z77b

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas